top of page

Bijna 3.000 nieuwe makelaarskantoren in Málaga sinds de crisis

Málaga- Het aantal nieuwe makelaarskantoren gericht op verhuur en/of verkoop schiet de laatste jaren in de provincie Málaga als paddenstoelen uit de grond. Van de ruim 14.600 nieuwe bedrijven die sinds 2013 zijn opgericht, zijn er 2.900 actief in de vastgoedsector.


Dankzij het geleidelijke herstel dat te zien is op de huizenmarkt aan de Costa del Sol is het aantal makelaarskantoren gestegen met 43 procent tot een totaal van 9.600.


Uit cijfers van het Centrale Directoraat van Bedrijven dat jaarlijks door het Spaanse bureau voor de Statistiek INE wordt gepubliceerd, blijkt dat in de afgelopen vier jaar 2.900 bedrijven gerelateerd aan de vastgoedsector zijn geopend in de provincie Málaga. Dat is 20 procent van de ruim 14.600 bedrijven uit alle sectoren die erbij kwamen in de provincie.


Hierbij moet gemeld worden dat het gaat om alle losse filialen die zijn geopend, dus ook de kantoren die onderdeel zijn van een franchise, een keten of van zelfstandigen die in hun eentje advies geven op dit vlak. Alleen al het afgelopen jaar kwamen er meer dan 650 bij. Echter nog steeds halen deze cijfers het niet bij die van 2008. Toen waren er ruim 13.200 makelaarskantoren actief in de Zuid-Spaanse provincie. Dat aantal halveerde bijna tot 6.750 in 2013.


Dat er meer makelaars actief zijn duidt vanzelfsprekend op een groei van de werkgelegenheid in deze sector. Terwijl er in juni 2013 iets meer dan 5.000 mensen in deze sector werkzaam waren, is dat nu halverwege 2017 met 51 procent togenomen tot een totaal van 8.400 mensen. 40 procent hiervan werkt voor eigen rekening en de rest ontvangt een salaris.


Herstel huizenmarkt in Málaga


Over heel Spanje gezien springt het herstel van de huizenmarkt in Málaga eruit. Van juni 2016 tot juni 2017 werden 28.271 huizen verkocht, zo blijkt uit het laatste overzicht van het Colegio de Registradores. Dat was een toename van ruim 9 procent op jaarbasis. Málaga is daarmee de tweede Spaanse provincie met het grootste aantal verkopen gerelateerd aan het aantal inwoners. Het gaat dus om 17,16 verkochte woningen op elke 1.000 inwoners. Alleen Alicante zit hier met 17,37 iets boven. Almería en de Balearen volgen met respectievelijk 13,75 en 13,25.


In absolute getallen is Málaga de vierde provincie in Spanje wat aantal verkopen betreft. De top drie bestaat uit Madrid (63.037), Barcelona (51.010) en Alicante (32.068). Na Málaga volgen Valencia (23.644), Balearen (15.158), Sevilla (13.423), Murcia (12.274), Las Palmas (10.962) en Tenerife (10.602). In Málaga maken tweedehandswoningen nog 81,5 procent uit van alle verkopen. Op nationaal niveau is dat 82 procent.

De Spaanse vereniging van taxaties Tinsa zet eveneens en opnieuw de Costa del Sol bij de Spaanse kustgebieden waar het sterkste herstel op de vastgoedmarkt wordt waargenomen. Dit baseert Tinsa op de stijging van het aantal verkopen, de stijging van de prijzen en de toename van het aantal nieuwbouwprojecten. In het rapport 'Vivienda en Costa 2017' schreef Tinsa dat de streek Axarquía aan het herstellen is en dat de zone tussen Marbella en Manilva en tussen Torremolinos en Mijas al tijden een herstel tonen.


Makelaar in Zuid-Spanje


Ben je niet bekend in Málaga en zoek je een woning aan de Costa del Sol, dan neem je vast graag een betrouwbare makelaar in de arm die Nederlands spreekt. Doordat er zoveel makelaarskantoren zijn, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. En met dergelijk hoge getallen kun je ook op je klompen aanvoelen dat je niet met elk kantoor beslagen ten ijs zult komen.


Een makelaarskantoor met al twaalf jaar ervaring en ruime kennis van de Costa del Sol is ELEGANT HOMES MARBELLA Hier werkt een team van enthousiaste mensen die de kust op hun duimpje kennen, een groot betrouwbaar netwerk hebben en goed weten wat er te koop is. Een voordeel van werken met ELEGANT HOMES MARBELLA is dat zij het hele proces vanaf het allereerste begin tot aan de aankoop begeleiden en je niet meer op zoek hoeft naar verschillende partijen.


LEES DIT VOORDAT U AFSPREEKT MET EEN MAKELAAR IN SPANJE!

Lees verder hier klik op de link : https://www.eleganthomesmarbella.be/moet-u-weten

Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be Door ELEGANT HOMES MARBELLA Uw Belgische vastgoedmakelaar in Spanje


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page