top of page

Puerto Banús

Puerto Banús

Puerto Banús is een jachthaven in de Spaanse stad Marbella. De luxe-haven van Puerto Banus ligt op 7,5 km van het centrum van Marbella.

De haven werd gebouwd door Jose Banús, een goede vriend van Francisco Franco en geopend in 1970. Het werd ontworpen als een exclusieve haven voor de internationale jet-set. In opdracht van de toenmalige burgemeester Jesús Gil werd de haven in de jaren 90 onder groot protest van milieuactivisten uitgebreid. Nu is Puerto Banus één van de rijkste streken van de Costa del Sol.


Tegenwoordig is de haven trefpunt van de jetset. Tijdens een wandeling langs de haven zie je talloze super deluxe boten en auto’s. Grote modemerken als Louis Vuitton hebben hier hun eigen winkel. De havengelden bedragen voor sommige plaatsen tot € 500.000 per vierkante meter. De jachten in de haven zijn tot 70 meter lang. Vooral rijke Arabieren hebben hier een jacht liggen. Puerto Banús is het centrum van het nachtleven aan de Costa del Sol. De horeca in de haven behoort tot de hogere prijsklasse.

De kans dat je beroemdheden spot is overigens erg groot. Veel bekende internationale filmsterren en zangers zoals Antonio Banderas en Julio Iglesias hebben er een huis in de buurt.


Ook voor cultuur kan je naar Puerto Banús. Bijvoorbeeld voor het Paseo de la Fama Puerto Banús, een Walk of Fame, gewijd aan de mensen die hebben geholpen met het op de kaart zetten van het gebied. Ook een gigantisch standbeeld, “La Victoria”, van meer dan vijfentwintig meter hoog trekt de aandacht. Het was een geschenk van de burgemeester van Moskou (1994). Daarnaast vind je “Rinoceronte Vestido Con Puntillas”, de neushoorn gekleed in kant, gemaakt door Salvador Dalí. De kunstenaar ontwierp het beeld na zijn film “La Aventura Prodigiosa de la Encajera y el Rinoceronte”.


Elegant Homes Marbella ☎️ + 34 646 140 816 📧 info@eleganthomesmarbella.be 🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page